Monday, September 6, 2021

Vikendica







Čovek u sivom kaputu vodio je devojčicu plave kose niz putić do velike kuće okružene drvećem i širokim poljima.

Bila je to njegova vikendica u koju je često svraćao da se odmori od posla.

Vukući devojčicu plave kose do vikendice pogledao je ka nebu. Smrkavalo se, pomisli. Okrenuo se devojčici povukao je za ručicu i uvukao u kuću.

U prevdorju slike okačene po zidovima svetlucale su u polumraku. Devojčica je znatiželjno gledala slike. Međutim pitala se gde je to vodi ovaj čika.

Sigurno sam nešto zgrešila, pomisli gledajući u cipelice. Čika se na trenutak okrenuo i bacio pogled na njena mala usta.

Krenuli su dalje niz hodnik koji se produžavao do velike dnevne sobe ispunjene raznim stvarima.

Čovek u sivom kaputu skinuo je haljinicu male plave devojčice. Pomislio je kakva je lepa bombona. Potom je odvukao do sprave u obliku slova x i vezao joj ruke i noge za nju.

Otišao je do kamene kocke u kojem je debela zmija upravo gutala velikog miša. Zmija je bila narandžasto zelene boje, i progutavši miša okrenula se ka vlasniku.

Čovek otvori kamenu kocku i proturi šaku u nju, obavijajući debelu zmiju oko ruke. 

Koračao je ka devojčici plave kose koja je drhtala zakačena za spravu. Zmija je šištala i izbacivala otrovni jezik posmatrajući malo luče. 

Mala kvočka je drhtala gledajući tog strašnog tipa u sivom kaputu sa zmijom oko ruke. 

Pruživši ruku ka devojčici zmija se polako odmotala sa njegove ruke i šištajući prešla na levu nogicu plave devojčice. Migoljila se oko njenog krhkog tela tapkajući otrovnim jezikom male još nedefinisane grudi. Potom pošto je prešla niz stomak, ruke, lice, vrat, ramena, i dupence uvukla joj se u slatku malu pičkicu.

Zmija je bila dobro istrenirana da ne povredi devojčicu suviše mnogo. Čovek u sivom kaputu imao je još mnogo posla oko nje. Okrenuvši se pošao je prema stolu gde je šolja vruće kafe stajala. Popio je malo i zapalio cigaretu.

Okrenuvši se ka velikom muzičkom uređaju pustio je svoju omiljenu ploču da se vrti.

Devojčica plave kose je stenjala osećajući veliku zmiju kako joj putuje po unutrašnjosti. Muzika koju je slušala nije joj nimalo prijala. Izbacila je nekoliko kapi pljuvačke iz usta, a potom je malo povratila. Već je malo klonula pomisli tip u sivom kaputu ispijajuću kafu i pušeći cigaretu.

Zmija je napredovala ka njenom grkljanu i putujući spretno izbacila glavu iz usta kružeći sivim očima po velikoj prostoriji.

-Nemoj...čiko.., pokušavala je da kaže devojčica ali nije mogla od debele zmije.


Tip u sivom kaputu ispio je kafu i izgasio cigaretu. Tamna noć probijala se kroz prozore vikendice. 

U tom trenutku zmija se povukla niz grkljan i spustila se niz grudi do stomaka gde se sklupčala.

Devojčica plave kose zamalo se ugušila. Povratila joj se moć govora.

-Nemoj čiko...plakala je moleći tipa za pomoć.

Sklupčana zmija pokrenula se na zvuk paljenja cigarete. Pokrenula se i putujući debelim crevom plave devojčice izašla iz slatkog malog dupenceta. Puzajući po podu stala je nedaleko od tipa.

Izvukao je belog miša i pružio ga kao nagradu za dobro obavljen posao. Otrov bi morao da prodeluje za par trenutaka.

Produživši velikom prostorijom iz fioke izvukao je špric napunjen sivom tečnošću. Podižući ga do prozora kroz koji je dopirala mesečeva svetlost protapkao je prstom po njemu par puta. Potom je krenuo do devojčice, utisnuo klip šprica i pustio da siva tečnost polako uđe kroz devojčinu desnu stranu grudi.

Kokain i zmijski otrov pomešali su se kao u nekakvom alhemičarskom procesu čineći devojčicu zbunjenom. Osećala je veliko zadovoljstvo ali i veliku bol.

-Zašto...zašto mi to ladite, ciko...

Tip je ćutao. Znala je ona vrlo dobro zašto. Ako ne ona barem njena majka. Prešavši rukom po kosi otvorio je kutiju punu bubašvaba. Pustivši da mu bubašvaba pređe na dlan, odveo je do devojčicinog uha, gde je ona prešla ulazeči u slušni kanal. Posmatrajući plavu kosicu malene kvočke, zaboravio je na nešto.

Ponovo dođe do kutije i uzme još jednu bubašvabu. Prošavši pored sklupčane zmije sa bubašvabom na dlanu ispružio je ruku ovaj put na drugo uho.

Bio je zadovoljan dok je prolazio do kutije pune stonoga. Uzeo je jednu i prilazeći lučetu ispružio je ruku. Stonoga uđe u devojčinu nozdrvu.

Devojčica je sklopila oči. Činilo se da spava.

Mala kamenjarka se uspavala, pomisli tip. Sa prostrane terase dopirao je svež noćni vazduh. Tip izađe na terasu da malo produva glavu. Visoko na nebu letela je svraka. U daljini jedan konj stajao je. Svraka napravi krug oko neba i sleti čoveku u sivom kaputu na ruku.

-Pametna si ti ptica, reče čovek svraci ulazeći u dnevnu sobu vikendice.

Muzika je još treštala praveći lepu atmosferu.

Devojčica zakucana na spravu klonula je u potpunosti dok su joj bubašvabe i stonoga vršljale po organizmu.

Tip se primakne devojčici sa svrakom na ruci. Ptica se spusti sa ruke na devojčicino rame. Grabeći kandžama duž njenog anđeoskog vratića zakačila joj se za lice. Nekoliko puta je kljucnula po nosiću i čelu. Potom je počela da joj kljuca levo oko.

Tip je naslonjen na sto posmatrao kako ptica dobro obavlja svoj posao.

Iskljucavši levo oko male fufice, pametna ptica prešla je na desno. Krv je curila iz otvora niz njen obraz dok je svraka kljucala desno oko.

Posle nekoliko trenutaka doletela je do tipa i smestila se na na njegov dlan. U kljunu je držala desno oko male droljice. Tip uze oko male droljice i pojede ga.

Dok je žvakao oko male kurve pomislio je kako je ukusno. 

Obišavši sto uzeo je figuru bika, prišao devojčici i pritiskao figuru u njen maleni pupak. Nije mu trebalo dugo vremena da ga probuši.

Uguravši figuru kroz pupak pustio je da dve bubašvabe i stonoga nađu put do nje.

Devojčica je još bila živa što je bilo razumljivo prema njegovom planu.

Dok joj je krv curila iz otvora gde joj behu oči, mrmljala je u potpunom očaju.

-mmm...

Prišao je fioci i izvadio skalpel. Prišao je kamenjarki i napravio rez na levom pazuhu. Obišavši je posekao je i desni. Posekao je još nekoliko puta po grudima stomaku i butinama.

Spustivši skalpel na sto, izašao je na terasu i pogledao leoparda kako sklupčan drema na travi.

Potapšao se po butini nekoliko puta. Leopard se probudi. Istegnuvši se pošao je do ulaza u vikendicu. Prolazeći pored njega uputio se ka devojčici plave kose.

Stajao je tu neko vreme predeći.

Tip u sivom kaputu otkači devojčicu plave kose, malu kvočku, malu gaduru, pomislivši kako će mala gamad da izdrži ovo. Spustivši je na pod odmakao se i zapalio cigaretu. Ležeći na trbuhu kvočka je još disala kašljucajući i mrmljajući nešto nepovezano.

Leopard je obišao malu gaduru i omirisao je. Velikim jezikom polizao joj je delikatna leđa, potom se smestio i počeo da je nabija u malo dupence.

Istucavši je u dupence svršio je duboko puštajući životinjsku spermu u njen organizam. Velike kandže leoparda ostavile su duboke krvave tragove po devojčicinim leđima. Ispruživši se u stajaći položaj leopard je prišao tipu, mjauknuo i izašao kroz izlaz ponovo se smestivši na travu, ližući šape.

Tip u sivom kaputu prišao je curi dok je ležala polumrtva na betonu. Šutnuo je desnom nogom po glavi. Potom je šutnuo desnom nogom u rebra smejuljeći se.

Stojeći tako pred kvočkom, bio je silno uzbuđen. Pridigao je i zakucao na spravu. Nekoliko puta je ošamario po faci, pokušavajući da je probudi. 

Kvočka je pomerila glavu udesno, dok su joj iz očnih duplji izlazile dve bubašvabe. Izvadio je cigaretu iz džepa sivog kaputa. Prineo je cigaretu usnicama i pripalio joj je. 

-Hajde, možeš ti to, kvočko.

Kvočka je pokušala da povuče dim cigarete. Posle nekoliko pokušaja uspela je izbacivši dim kroz očne duplje. Stonoga joj izađe iz usta zamalo joj oborivši cigaretu među usnicama.

Udahnula je još jedan dim pa ispustila cigaretu na pod.

Tip u sivom kaputu se naljutio.

-Vidi šta si učinila kvočko.

Izgasio je cigaretu nogom i otišao do ormara po bič. Uzevši bič obišao je kvočku i počeo da je šiba po leđima. Išibao je trinaest puta, odložio bič, i seo za fotelju da se odmori.

Devojčica je lebdela između života i smrti. Čas je bila živa, a čas nije.

Tip u sivom kaputu je rešio da privede stvar kraju.

Otišao je do ormarića sa alatom i uzeo sekač za nokte. Prišao je devojčici i iščupao joj nokte na rukicama i nogicama. Odloživši sekač za nokte uzeo je dleto i iščupao joj zubiće. Iako su još bili mali i neformirani, sa teškoćom ih je iščupao. Žilava kvočka, pomisli tip.

Muzika je još išla sa trake a noć se bližila kraju.

Prišao je kutiji sa alatom i uzeo makaze izrezavši joj plavu kosicu. Potom joj je spalio levo stopalo i zadavio je rukama. Iz frižidera izvukao je kocku leda i ubacio je u očnu duplju. Potpuno mrtva, pomislio je kako je lepa slika. 


Tip u sivom kaputu vratio se u vikendicu i popeo se do terase gde je čekao jutro, pušeći cigaretu.


---


Marijana se pitala gde je njena ćerka. Sigurno je opet otišla sa onim malim slatkišem da se igra. Međutim već je trebala da se vrati a nje još nije bilo. Zabrinula se.

Pozvala je policiju.

Kroz nekoliko minuta u njen stan ušao je detektiv.

-Moje ćerke nema, detektive.

-Nema je.

-Tako je. Bila je otišla da se igra sa drugarom ali nije još došla.

-Možda mu ga sisa negde.

-Ne verujem.

-Ne verujete.

-Ne.

-Pa i vi ste sisali. Što ne biste verovali da i vaša ćerka sisa kao što ste i vi sisali.

Marijana je sad bila zbunjena. Ima logike u ovome što priča detektiv.

Detektiv je obišao Marijanu i pogledao kroz prozor.

-Videću šta mogu da učinim.

Sa tim rečima otišao je iz njenog stana.


---


Detektiv je ispitao nekoliko osoba koji su se kretali u to vreme dok je Marijanina ćerka drugovala sa dečačićem. Jedan od njih primetio je plavi jaguar blizu mesta gde su se gamad igrala.

-Na svu sreću zapamtio sam broj registarske tablice.

Detektiv se odveze do vikendice gde je tip u sivom kaputu dremao na terasi. Pokucao je na vrata nekoliko puta.

Tip u sivom kaputu siđe niz stepenice i otvori vrata.

-Dobar dan. Istražujemo nestanak male lene. Da je niste možda videli.

-Kako da nisam. Evo je u dnevnoj sobi. Pogledajte.

Detektiv prođe hodnikom i nađe se u dnevnoj sobi. Dočekao ga je užasan prizor.

-Morao sam to da uradim. Njena majka me je silovala kad sam bio mali.

-Potpuno vas razumem. Ta fuksa je bolesna cura.

Detektiv je pustio tipa u sivom kaputu i odvezao se natrag.

Vrativši se do Marijane, zapalio je cigaretu i seo za fotelju.

-Jeste li našli moju ćerku.

-Skočila je sa mosta.

-Jeste li sigurni.

-Potpuno.

Sa tim rečima detektiv izađe. Marijanin zločin je zastareo tako da nije bilo smisla privesti je. Ovako je pravda zadovoljena, pomisli detektiv ispuštajući dim cigarete kroz nos.

No comments:

Post a Comment

George Sims - The Last Best Friend

Unusual crime novel about antiquarian Ned Balfour who finds out that his friend was murdered, and in unravelling of mystery gets skin deep i...